Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Sayfa: 1    Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bad Company 2 PnkBstrB.exe Sorunu  (Okunma Sayısı 529 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
clubtaxim
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yas: 26

« : 20 Haziran 2010, 13:55:10 »

Arkadaşlar merhaba,

Dün akşamdan beri Bad Company 2'yi açtığımda Punkbuster beni kısa sürede oyundan atıyor ve şöyle bir uyarı mesajı alıyorum;

You have benn kicked from the game. The reason is; Punkbuster kicked player 'clubtaxim' (for 0 minutes))... RESTRICTION: Service Communication failure: PnkBstrB.exe initialization failed.

Konu ile ilgili bulduğum bütün kaynaklar ingilizce çıktı ve herhangi bir sonuca ulaşamadım. Bu sorunla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden sağolun, yardımlarınız için teşekkürler.
Taner
XKafe

Yas: 27

« Yanıtla #1 : 20 Haziran 2010, 14:06:26 »

Arkadaşlar merhaba,

Dün akşamdan beri Bad Company 2'yi açtığımda Punkbuster beni kısa sürede oyundan atıyor ve şöyle bir uyarı mesajı alıyorum;

You have benn kicked from the game. The reason is; Punkbuster kicked player 'clubtaxim' (for 0 minutes))... RESTRICTION: Service Communication failure: PnkBstrB.exe initialization failed.

Konu ile ilgili bulduğum bütün kaynaklar ingilizce çıktı ve herhangi bir sonuca ulaşamadım. Bu sorunla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden sağolun, yardımlarınız için teşekkürler.

http://www.evenbalance.com/index.php?page=pbsetup.php Burdan PBSetup'u indir. Programı açtığında oyunu seç otomatik olarak klasörü kendi bulacaktır. Eğer bulamaz ise kendin elle bulursun. Daha sonra check for updates'e bastığında oyunun son pb versiyonunu en son olarak güncelleyecektir.

Özüne inildiğinde, iki tip insan vardır: Konuşanlar ve uygulayanlar.
Çoğu insan sadece konuşur. Tek yaptıkları budur. Bütün söylenenler ve yapılanların ardından dünyayı değiştirenler, uygulayanlardır. Ve bunu yaptıklarında, bizi de değiştirirler. Bu yüzden de onları asla unutmayız. Sen hangisisin?  Yalnızca konuşur musun yoksa kıpırdayıp bir şeyler mi yaparsın? Çünkü inan bana, bunun dışında her şey kahvehane muhabbetidir.
(The Boondock Saints 2)
clubtaxim
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 20 Haziran 2010, 14:49:08 »

Esasında bir arkadaşımın yardımları ile bu yolu denedim fakat şöyle birşey olduğunu farkettik;

Oyun açıldığında devreye girmesi gereken PunkBusterB.exe devreye girmiyor, windowsa dönüp manuel olarak ben çalıştırmaya çalıştığımda da herhangi bir değişiklik olmadı. Oyun açıldıktan sonra onun birşekilde devreye girmesini sağlamam gerekiyor. Onun için yapabileceğim birşey var mı?
Taner
XKafe

« Yanıtla #3 : 20 Haziran 2010, 15:01:01 »

Esasında bir arkadaşımın yardımları ile bu yolu denedim fakat şöyle birşey olduğunu farkettik;

Oyun açıldığında devreye girmesi gereken PunkBusterB.exe devreye girmiyor, windowsa dönüp manuel olarak ben çalıştırmaya çalıştığımda da herhangi bir değişiklik olmadı. Oyun açıldıktan sonra onun birşekilde devreye girmesini sağlamam gerekiyor. Onun için yapabileceğim birşey var mı?

Oyun içi ayarlarda PB açık veya kapalı olarak ayarlanabiliyor. Kapalı kalmış olabilir.

Çoğu insan sadece konuşur. Tek yaptıkları budur. Bütün söylenenler ve yapılanların ardından dünyayı değiştirenler, uygulayanlardır. Ve bunu yaptıklarında, bizi de değiştirirler. Bu yüzden de onları asla unutmayız. Sen hangisisin?  Yalnızca konuşur musun yoksa kıpırdayıp bir şeyler mi yaparsın? Çünkü inan bana, bunun dışında her şey kahvehane muhabbetidir.
(The Boondock Saints 2)
clubtaxim
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 20 Haziran 2010, 18:47:35 »

puff  dots

Oyun içinde punkbuster açık olmasına rağmen pnkbstrb.exe bir türlü oyunu açtığımda aktif olmuyor. Virus programındandır falan deyip onu devre dışı bırakyım ama genede düzelen birşey olmadı. Çok ilginç yani bir türlü çıkamadım bu işin içinden. Başka yapabileceğim birşey var mı?
Taner
XKafe

« Yanıtla #5 : 20 Haziran 2010, 19:56:53 »

puff  dots

Oyun içinde punkbuster açık olmasına rağmen pnkbstrb.exe bir türlü oyunu açtığımda aktif olmuyor. Virus programındandır falan deyip onu devre dışı bırakyım ama genede düzelen birşey olmadı. Çok ilginç yani bir türlü çıkamadım bu işin içinden. Başka yapabileceğim birşey var mı?

C:\Windows\System32\LogFiles\PunkBuster Klasörü altındaki loglardan açmaya çalıştığında hangi hatayı verdiğine bakabilirsin. Veren hataya göre çözüm arayabiliriz.

Birde Adminstrator olarak oyunu çalıştırırmısın o zaman aktif olacakmı. Oyun üstünde sağ tuşla tıklayarak admin olarak çalıştır seçebilirsin.

Bunlarda olmazsa C:\Windows\SysWOW64 klasörine git PnkBstrA.exe ve PnkBstrB.exe dosyaların özelliklerine gir. Farklı bir klasörde olabilir öyle bir durumda dosya aratarak bulabilirsin. İki exe dosyasınıda administrator olarak çalıştırı seç. Daha sonra BC klasörüne git, ve pb içindeki bütün dosyaları sil ve pbsetup ile tekrar bc2 dosyalarını kurdurt. Ama bu işlem sırasında pb klasörünü sakın silme sadece içindekinler. Daha sonra makineni yeniden başlat.

(The Boondock Saints 2)
clubtaxim
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 20 Haziran 2010, 20:39:39 »

Öncelikle ilk olarak söylemiş olduğun olayla ilgili olarak C:\WINDOWS\system32\LogFiles\PunkBuster klasörü içinde iki adet text dosyası var. Bunların isimleri pbsvc ve PnkBstrA. İçlerinde yazanlar ise sırasıyla şunlar;

pbsvc:

Starting PunkBuster Service Installer (v0.987) (06/20/10 19:18:10)
  Windows XP (build 2600, Service Pack 3) 32-bit
Checking user is Administrator     OK
Checking Administrator privileges  OK
Opening Service Control Manager    OK
Searching for PnkBstrA             Found - OK
Extracting PnkBstrA service        OK
Verifying service authenticity     OK
Installing PunkBuster service      OK
   Installed at "C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exe"
Checking PunkBuster service status STOPPED
Starting PunkBuster service        OK
Adding firewall rule for PnkBstrA  OK
Adding firewall rule for PnkBstrB  OK
Installation Finished.

Please click "Next" to test the PunkBuster services.Starting PunkBuster Service Tests (v0.987) (06/20/10 19:18:19)
Checking OS
  Windows XP (build 2600, Service Pack 3) 32-bit
Checking PnkBstrA service status   RUNNING
Checking PnkBstrA Version          OK (1032)
Extracting "PnkBstrB.exe" to:
   "C:\Documents and Settings\Beşiktaş J.K\Application Data\PnkBstrB.exe"
                                   OK
Checking firewall settings         OFF
Checking if PnkBstrB is running    NOT RUNNING
Getting port for PnkBstrA          OK (44301)
Opening socket for packet send     OK
Sending version packet to PnkBstrA SENT
Receiving version from PnkBstrA    TIMEOUT
Getting PnkBstrB install instance  NOT FOUND
Sending start packet to PnkBstrA   SENT
Waiting for packet from PnkBstrA   TIMEOUT
Watching for PnkBstrB instance change (0) TIMEOUT
Getting port for PnkBstrB          FAILED
Sending version packet to PnkBstrB SENT
Receiving version from PnkBstrB    TIMEOUT
Checking PnkBstrK driver status    NOT FOUND
Extracting new PnkBstrK to:
   "C:\Documents and Settings\Beşiktaş J.K\Application Data\PnkBstrK.sys"
                                   OK
Sending load packet to PnkBstrB    SENT
Checking PnkBstrK driver status   

PnkBstrA:

[06.20.2010 12:24:00] PnkBstrA v1032 Service Started Successfully. This service is a component of the PunkBuster Anti-Cheat system. Visit http://www.evenbalance.com for more information.
[06.20.2010 12:47:32] PnkBstrA v1032 Service Started Successfully. This service is a component of the PunkBuster Anti-Cheat system. Visit http://www.evenbalance.com for more information.
[06.20.2010 19:18:13] PnkBstrA v1032 Service Started Successfully. This service is a component of the PunkBuster Anti-Cheat system. Visit http://www.evenbalance.com for more information.
[06.20.2010 19:25:35] PnkBstrA v1032 Service Started Successfully. This service is a component of the PunkBuster Anti-Cheat system. Visit http://www.evenbalance.com for more information.

Diğer söylemiş olduğun yönetimi denediğimde ise PnkBstrB.exe'ye sağ tuş ile tıklayıp özellikler dediğimde çıkan seçenekler arasında administrator olarak çalıştır diye bir seçenek yok.

Cidden çok can sıkıcı oldu şu sorun. Yani daha ne yapmam gerekiyor anlamadım bir türlü...  Undecided
Taner
XKafe

« Yanıtla #7 : 20 Haziran 2010, 20:44:14 »

Pb exeleri internet ile bağlanamıyor gibi gözüküyor(emin değilim.) Windows güvenlik duvarından iki exe dosyasınada izin vermeyi denermisin. Veya güvnelik duvarını tamemen kapat geçici olarak. Antivirüs programlarınıda kapatıp bir tekrar dene.

(The Boondock Saints 2)
clubtaxim
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 20 Haziran 2010, 21:00:08 »

Ne yazıkki firewallı kapamakta sorunu çözmeme çare olmadı. PnkBstrB.exe'nin açılmasına engel olan birşey var ve bu ne onu bir türlü çözemedim. Windows görev yöneticisinden manual olarak pnkbstrb.exe yi çalıştırıyorum ama belli bir müddet açık kaldıktan sonra kendi kendine kapanıyor... Cidden aklım durdu, format attırcak pc zorla bana.
Taner
XKafe

« Yanıtla #9 : 20 Haziran 2010, 21:11:20 »

PnkBstrA.exe ve PnkBstrB.exe dosyalarını tamamen sil ve oyun için olan güncellemeyi çalıştır. Tekrar yüklemesi gerekiyor. Belki düzelebilir.

(The Boondock Saints 2)
Ringo
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 20 Haziran 2010, 21:27:38 »

bilgisayarıma sağ tıkla>yönet>hizmetler ve uygulamalar>hizmetler

PnkBstrA
PnkBstrB

sağ tıkla özelliklerden başlangıç türünü kontrol et devre dışı olabilir

THE WORM HAS TURNED GENTLEMEN..

yılgınbilader
Sr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yas: 14

Gentlemen

« Yanıtla #11 : 21 Haziran 2010, 01:26:31 »

Bende bu sırun Americas Army oyunun da çok oluyordu bu yöntemleri deniyeceğim oyunu tekrar yükledikten sonra umarım işe yarar sırf bu şey  yüzünden oyunu bıraktım  benim düşüncem punk buster bu şeyler içi iyi değil

clubtaxim
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 21 Haziran 2010, 12:10:18 »

Ben ne denediysem olmadı, dün bütün günüm bu nalet sorun yüzünden rezil oldu. Bu akşam işten eve döndüğümde format atarak sorunu kökten çözmeyi planlıyorum.
TeFeCi SkuLL
Jr. Member
**

Yas: 20

« Yanıtla #13 : 21 Haziran 2010, 16:29:44 »

Bazı antivirus programları Punkbuster'ı virüs olarak görebiliyor.Ben Webroot kullanırken virüs olarak işaretlemişti dosyayı, antivirus programını bir kontrol et derim ben, karantinaya almış olabilir.

clubtaxim
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : 22 Haziran 2010, 10:54:32 »

İlginçtir, dün işten eve gidince format atma düşüncesiyle pcnin başına oturdum ve format öncesi son kez deneyeyim bakalım nolcak dedim. İlk denememde aynı sorunu tekrar yaşadım ve fitil olup tekrar denedim ve hiçbirşey olmadı. Pcyi resetledim, kapadım açtım tekrar girdim oyuna gene birşey olmadı. Şaştım kaldım anlayacağınız, kendi kendine sorun ortadan kayboldu. Eğer son kez denemeyi akıl etmeyip direkt olarak format atmaya kalkışsam inanılmaz bir zaman kaybı yaşayacaktım.

Bu arada konu altında yardımcı olan, olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.
Sayfa: 1    Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: